Zwangerschapsshoot

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Kijk hieronder voor meer informatie over je zwangerschapsshoot! 

Een zwangerschap is zo’n mooi en speciale periode voor een zwangerschapsshoot. En wat is het bijzonder dat een klein mensje in je groeit om later geboren te worden en samen met jullie op te groeien.

Maar een zwangerschap brengt niet alleen nieuw leven voort. Het is tegelijkertijd ook een begin van een nieuwe levensfase. Jullie tijdsperk als ouders. Juist daarom is het zo fijn om zwangerschapsfoto’s van deze mijlpaal te hebben.

Een fotoshoot van je zwangerschap kun je helemaal in je eentje doen, maar het is natuurlijk ook heel leuk om dit samen met je vriend/vriendin/man/vrouw en/of andere kinderen te doen.

Ik leg graag jullie zwangerschap fotoshoot vast om jullie voorvreugde op jullie kindje en je mooie babybuik te vereeuwigen.

Voorbeelden van zwangerschapsfotoshoots

zwangerschaps-shoot-amsterdam-27
maternity-photoshoot-amsterdam-36
zwangerschaps-fotografie-amsterdam-43
zwangerschaps-fotoshoot-amsterdam-22
maternity-photoshoot-amsterdam-37
maternity-photoshoot-amsterdam-38
pregnancy-photoshoot-amsterdam-31
pregnancy-photoshoot-amsterdam-35
pregnancy-photoshoot-amsterdam-34
pregnancy-photoshoot-amsterdam-33
zwangerschaps-fotografie-amsterdam-41
zwangerschaps-fotoshoot-amsterdam-18
pregnancy-photoshoot-amsterdam-30
maternity-photoshoot-amsterdam-40
zwangerschaps-fotoshoot-amsterdam-20
zwangerschaps-fotoshoot-amsterdam-21
zwangerschaps-shoot-amsterdam-24
zwangerschaps-shoot-amsterdam-28
zwangerschaps-shoot-amsterdam-29
pregnancy-photoshoot-amsterdam-32
zwangerschaps-shoot-amsterdam-26
zwangerschaps-fotoshoot-amsterdam-19

Veelgestelde vragen over zwangerschapsfotografie

Wanneer vind de zwangerschapsshoot plaats?

Een zwangerschapsfotoshoot maak ik het liefst tussen je 32e en 36e week van je zwangerschap. Want rond die tijd is de buik heel mooi te zien. Je bent nog vol energie en hebt weinig last van zwangerschapsklachten zoals het vasthouden van vocht. Ook is je baby is rond die tijd nog niet ingedaald. Hierdoor staat je buik mooi naar voren.

Ik wil de zwangerschapsfotoshoot graag vroeger doen. Kan dit?

Soms hebben vrouwen in verband met een vroegere zwangerschap al eerder een grote babybuik of ze hebben last van lichamelijke klachten (zoals het bekken). Dan is het aan te raden om de zwangerschapsshoot eerder te in te plannen, bijvoorbeeld tussen de 28e en 32e week.

Wanneer kan ik het beste mijn zwangerschapsfotoshoot reserveren?

Voor je zwangerschapsfotografie adviseer ik om rond je 25e week van je zwangerschap contact op te nemen om je shoot op tijd te reserveren. Kun je alleen in het weekend afspreken is het beter om eerder contact met me op te nemen. De weekenden zijn snel volgeboekt.

Waar vind de zwangerschap fotoshoot plaats?

Een fotoshoot van je zwangerschap doen we altijd plaats op één locatie: thuis of buiten. Hierdoor hebben we meer rust tijdens de fotoreportage. Op elke locatie zijn altijd veel verschillende plekken om mooie foto’s van te maken.

Hebben jullie een voorkeur voor zwangerschapsfoto’s in de stad, in de natuur of voor foto’s met een meer moderne/urban uitstraling etc? Voor elke sfeer ken ik hele toffee locaties in Amsterdam. Ook ben ik goed buiten Amsterdam bekend :) Ik hoor graag wat jullie het meest aanspreekt.

Wil je graag wat voorbeelden zien? Hier vind je nog meer info over de verschillende locaties. Maar misschien hebben jullie al een specifieke locatie in gedachte? Laat me maar weten. Ik ontdek graag nieuwe plekken :)

Wat kost een zwangerschapsfotosessie?

Klik hier voor meer informatie over de verschillende fotoshoot pakketen.

Wat doen we tijdens de zwangerschapsshoot?

Tijdens de zwangerschapsfotoshoot nemen we, afhankelijk van je pakketkeuze, 1 tot 2 uur de tijd om mooie foto’s te maken. Ik maak zwangerschapsfoto’s van je en je mooie buik alleen maar ook foto’s samen met je partner/vriend/gezin/kinderen. Op de locatie lopen we een rondje en kies ik de mooiste plekken qua licht en compositie.

Ik vind het heel belangrijk om jullie op je gemak te stellen en fotografeer jullie het liefst spontaan en ongedwongen. Ik hou ervan om de momenten tussen jullie vast te leggen maar ook tussen je en de baby in je buik. Sommige stellen hebben baat bij een beetje aanwijzingen, andere mensen hebben helemaal geen aanwijzingen nodig. In de eerste minuten van de shoot heb ik dit heel snel door. Daardoor kan ik jullie optimaal tijdens de shoot begeleiden. Tijdens de zwangerschapsfotoshoot is het leuk als jullie genieten van het samen-zijn. Dus gewoon dat doen wat jullie doen als jullie vrij zijn. Er mag gekieteld worden, geknuffeld, gepraat, gewandeld worden, vliegtuigje/kiekeboe/tigger spelen, liedjes zingen… Dat wat het meest bij jullie past (en natuurlijk bij de leeftijd van jullie kindjes ;) )! Dat geeft mooie spontane foto’s.

Wat gebeurt na afloop van de zwangerschap fotoshoot?

Wil je weten hoe het verder gaat na afloop van de fotoshoot (bijvoorbeeld wanneer je de foto’s ontvangt, of er albums te koop zijn etc…)? Check mijn pagina met de algemene vragen over het boeken van je fotoshoot.

Wat moeten we voor kleding aan met de zwangerschapsshoot?

Na de boeking ontvang je van me tips voor jullie kleding. Maar je kunt ook op mijn pinterest pagina alvast een kijken nemen voor voorbeelden.

Mijn man/partner wil niet mee op de foto’s? Kan ik de zwangerschapsshoot ook alleen doen?

We kunnen de zwangerschap zeker ook met je alleen vastleggen. Sommige vrouwen maken de foto’s als een verrassing, dus dat kan ook 😃
Maar omdat jullie allebei straks ouders zijn van jullie baby, vind ik het altijd een meerwaarde als de papa ook mee op de foto komt. We doen geen gekke dingen en je hoeft niet te poseren. De tijd die jullie samen doorbrengen tijdens de shoot is echt een soort ‘quality time’ voor jullie twee. Ik begeleid jullie, ben soms op de achtergrond en soms geef ik een paar leuke opdrachten/aanwijzingen om echte momenten te creëren. Voor de baby is het zeker een meerwaarde om foto’s te hebben van mama en papa samen tijdens de zwangerschap.

Ik heb nog een andere vraag, die hierboven niet tussenstaat. Wat kan ik doen?

Voor alle resterende vragen die niet hierboven stonden, klik hier om naar mijn FAQ pagina te gaan.

Hoe kan ik de zwangerschap fotoshoot boeken?

Stuur me een bericht via de pagina contact om je zwangerschapsshoot te reserveren. Tijdens het reserveren van je fotoshoot geef je de keuze voor jullie favoriete fotoshoot pakket door. De kosten van de fotoshoot pakketen vind je op mijn pagina prijzen.
Na het boeken van de zwangerschap fotoshoot stuur ik jullie ook nog tips ter voorbereiding en kleding advies.

Wat kun je na de zwangerschapsshoot verwachten?

Ik maak na afloop van de zwangerschaps reportage een mooie selectie van jullie foto’s. Deze bewerk ik tot in alle puntjes met een speciaal fotoprogramma. 7 dagen na de fotoshoot stuur ik een mooi voorproefje op. 21 dagen na de zwangerschapsshoot heb ik alle foto’s van jullie fotoshoot klaargemaakt en op jullie online gallery gezet. Indien inbegrepen in jullie pakket, kun je hier dan ook de foto’s voor jullie album kiezen. Met de gallery stuur ik ook de factuur voor jullie gekozen fotoshoot pakket mee. Na betaling krijg je alle digitale foto’s via wetransfer en later (indien inbegrepen) ook de USB stick en het fotoalbum.

Laatste zwangerschap fotoshoot op mijn blog