Werkwijze

Heb je vragen? Veel vragen zijn al een keer eerder gesteld, dus kijk gerust hieronder of de antwoorden al meer duidelijkheid geven. Zo niet: wees niet verlegen en stuur gerust een berichtje!

Zwanger

Newborn

Baby

Familie

Algemene vragen

Worden onze foto's ook in je portfolio op je website en social media opgenomen?

Bij het boeken van de shoot ga je akkoord dat ik de foto’s kan gebruiken voor mijn eigen promotie en portfolio. Met de meeste shoots plaats ik binnen 1 week na de sessie een voorproefje op mijn Facebook Fanpage of Instagrram account.

In het geval van een bijzondere situatie is het bij uitzondering ook mogelijk om de foto’s niet online te plaatsen. In dat geval hoor ik dit graag bij het boeken van de shoot. Omdat het delen van mijn recent portfolio op mijn site noodzakelijk is voor het voortbestaan van mijn bedrijf, vraag ik voor fotoshoot’s die niet op social media en in mijn portfolio mogen komen een extra bedrag van € 50.

Reken je ook reis- en parkeerkosten?

Ik werk vanuit Amsterdam en Almere. Voor fotoshoot’s buiten Amsterdam, Diemen en Almere komen nog reiskosten van € 0,35/km bij. Als ik ik betaald moet parkeren komen de parkeerkosten nog bovenop de fotopakketten.

Hanteer je een weekend-tarief?

Ja, voor fotoshoots in het weekend geldt een toeslag van € 50.

Kun je ons ook de onbewerkte originele bestanden geven?

Het fotograferen is maar één deel van mijn werk, waardoor de nabewerking een minstens zo belangrijk onderdeel is om er een goed verhaal van te maken. Voor mij zijn de onbewerkte beelden een schets van mijn werk dat nog niet af is. Daarom kan ik de originele bestanden niet leveren.

We hebben alleen interesse in de digitale foto’s en hoeven geen album of cadeaubon in het pakket. Kun je hiervoor een nieuwe prijs maken?

De prijzen van de fotoshoot pakketen staan helemaal vast. Het afhalen van de cadeaubon maakt geen verschil omdat deze pas met een eventueel volgende shoot kan worden verzilverd. Als ik het mini-album eraf haal, blijft de prijs helaas ook hetzelfde omdat de fotoshoot dan in een hogere BTW schaal (21% ipv 6%) valt. In de hogere BTW-schaal kom je op hetzelfde bedrag uit, maar dan zonder mini-album.

Wat draag je tijdens de fotoshoots?

Bij fotoshoot’s aan huis trek ik het liefste een mooi shirt en een broek aan waarin ik makkelijk en snel kan bewegen. Bij fotoshoot’s buitenhuis draag ik het liefst mijn werkbroeken en werkschoenen die vieze mogen worden. Daardoor kan ik bijna overal staan en liggen/hurken om de mooiste foto te maken.

Met welke apparatuur werk je?

Ik fotografeer het liefst met mijn Canon 5DMarkIV. Mijn favoriete lenzen die ik gebruik zijn de canon 35 mm 1.4,  50 mm 1.2 en de 85 mm 1.8. Iets minder vaak gebruikt maar wel altijd in mijn tas zitten de canon 24-70mm II en de 100mm Marco lens.
Vaak heb ik nog een vuilniszak mee zodat ik of de modellen overal kunnen zitten zonder vies te worden. Extra batterijen en cards zijn altijd van de partij.

Kunnen we ook afdrukken en uitvergrotingen bestellen?

Na afloop van de fotoshoot’s ontvangen jullie tips voor het afdrukken van jullie foto’s. Maar je kunt uitvergrotingen zeker bij me bestellen. Ik werk alleen samen met de beste leveranciers voor de mooiste afdruk kwaliteit van jullie uitvergrotingen.

Kunnen we een ander album formaat bestellen en wat zijn de prijzen?

Ik heb verschillende album formaten die ik lever. Je kunt altijd jullie album uitbreiden met bijvoorbeeld meer pagina’s en een groter formaat. Albums zijn leverbaar in de formaten 15×15 cm, 20×20 cm, 25x25cm en 30x30cm.

Heb je een studio?

Ik heb geen fotostudio en fotografeer uitsluitend op locatie, bij klanten aan huis of buiten. Ik gebruik geen studio achtergrond, maar fotografeer klanten op een natuurlijke en spontane manier.

Waarom fotografeer je alleen op locatie?

Bij foto’s aan huis leveren een mooie persoonlijke sfeer in de foto’s. En de omgeving van een buitenlocatie zorgt ervoor dat de foto’s altijd heel uniek en persoonlijk zijn. Bij fotoshoots op locatie zijn kinderen veel sneller zich zelf en kunnen ze vrij rennen en spelen wat veel spontane foto’s oplevert.

We willen graag een specifieke foto laten maken die we ergens tegen zijn gekomen. Kan dit?

Ja dit kunnen we zeker maken mits het qua stijl overeenkomt aan de foto’s die je op mijn website hebt gezien. Hou er wel rekening mee, dat het nooit mooi is om een foto helemaal te kopieren. Dit hangt ermee samen dat ik met natuurlijk licht werk. Het licht is in verband met het het weer en de tijd op de dag elke keer anders. Maar we kunnen altijd de sfeer of dat wat je in de foto het meest aanspreekt, opnieuw creëren. Op die manier spiegelt het jullie ook weer persoonlijk af wat de foto daardoor veel mooier maakt dan een kopie van een al bestaande foto.

We zijn niet fotogeniek. Kun je ons mooier maken?

Heb je net een pukkel op je neus, kan ik die zeker weghalen in de nabewerking. Alleen het ‘dunner’ maken van mensen of weghalen van rimpels doe ik niet. Ik geloof erin dat ieder mens mooi is in zijn uniekheid. Natuurlijk zal ik ervoor zorgen dat jullie charmant op de foto staan en dat we geen onderkinnen zien bijvoorbeeld. Maar als je ergens over twijfelt, neem contact met me op hiervoor.

We voelen ons ongemakkelijk vóór de camera. Kun je ervoor zorgen dat we als nog mooi op de foto komen te staan?

Maak je geen zorgen.  Ik vind het heel belangrijk om jullie op je gemak te stellen. Ik fotografeer jullie het liefst spontaan en ongedwongen. En ik hou ervan om de momenten tussen jullie vast. Sommige klanten hebben baat bij een beetje aanwijzingen, andere mensen hebben helemaal geen aanwijzingen nodig. In de eerste minuten van de fotoshoot heb ik dit heel snel door. Daardoor kan ik jullie optimaal tijdens de shoot begeleiden zodat jullie vooral jezelf kunnen zijn en genieten van de tijd samen :)

We zien dat we met het 'fotoshoot pakket Little' 10-15 foto's krijgen? Wie maakt de fotoselectie?

De foto’s die uiteindelijk in jullie foto-gallery komen selecteer ik zelf. Ik schiet in series en daar kies ik de mooiste uit. Het is niet mogelijk om daar zelf mee aan de slag te gaan.

Waarom krijgen we met het 'fotoshoot pakket Little 10-15 foto's' in totaal. Dit lijkt weinig?

Bij het kleinste fotoshoot pakket Little (max. 1 uur fotoshoot) ontvang je rond de 10-15 digitale foto‘s. Bij het fotoshoot pakket Beautiful/Deluxe (1,5 – 2 uur fotoshoot) krijg je minimaal 45 foto‘s. Wil je graag meer dan 15 verschillende foto’s ontvangen, dan adviseer ik je het fotoshoot pakket Beautiful of Deluxe te boeken.

Een kijkje achter de schermen

Een tijdje geleden werd ik benaderd voor een Onhandige Harry: een You Tube kanaal waarbij Harry meerdere beroepen uitprobeert.

Uiteindelijk bleek Harry het heel handig te kunnen (mede dankzij de meewerkende Teun), maar bekijk de video als je een idee wilt krijgen wat er allemaal bij zo’n shoot komt kijken.

Laatste blogposts

Familie
17/05/2019

Familie fotoshoot Amsterdam | Peuter en kleuter

Waarom een familie…
spontane zwangerschapsfotoshoot amsterdamZwangerschapsfotografie
22/01/2019

Spontane zwangerschapsfotoshoot Amsterdam

spontane newbornshoot amsterdamNewborn
21/01/2019

Newbornshoot Amsterdam