Newborn shoot Utrecht

Jullie leven in Utrecht en willen een newborn shoot boeken? Dan ben je bij mij op het goede adres! In de afgelopen 7 jaar heb ik de newborn shoot voor honderden babies mogen vast leggen.

Door mijn jarenlange ervaring en door mijn ervaring als ouder van twee kinderen ken ik de belangrijke ins en outs rondom de kraamperiode en de newborn fotografie. We houden altijd rekening met het ritme van jullie pasgeboren baby tijdens de newborn shoot. Dat betekend dat jullie je baby ten alle tijden van de newborn shoot kunnen voeden, knuffelen, verschonen etc. Ook let ik erop dat de fotoshoot rustig en ontspant verloopt. Op die manier kun je optimal van de newborn shoot in Utrecht bij jullie thuis genieten.

Newborn Fotografie Utrecht

Met newborn fotografie leggen we de eerste weken na de geboorte van jullie baby en gezin vast. De kraamtijd voelt achteraf vaak heel kort, heel special maar ook erg intensief. Dat komt omdat de ouders alle tijd nodig hebben om de baby te leren kennen en het hele gezin een nieuw ritme krijgt. Juist daardoor en omdat jullie baby zo snel verandert in de eerste weken na de geboorte is het belangrijk om mooie newborn foto’s van jullie baby te maken. Met newborn fotografie kun je deze speciale periode uit jullie leven mooi vast laten leggen.
Tijdens de newborn shoot in Utrecht leg ik graag de momenten en de liefde tussen baby en ouder vast. Foto’s als deze zijn heel belangrijk voor jullie baby om later terug te kijken. Je laat met zo een foto’s jullie kind zien dat het gewenst en geliefd is. Met deze newbornfoto kun je mooie afdrukken of een  fotoalbum maken wat jullie later samen met jullie kindje kunnen bekijken.
newborn shoot utrecht thuis

Bekijk mijn lifestyle newborn shoot portfolio

baby met grote broer en zus newborn shoot utrecht
baby is wakker tijdens newborn shoot utrecht
newborn shoot utrecht met familie op bed
portret van baby tijdens newborn shoot utrecht
newborn shoot utrecht familieportret in tuin
newborn shoot utrecht met huisdier
newborn shoot utrecht waarbij mama met baby knuffelt
papa houdt baby in arm tijdens newborn shoot utrecht
newborn shoot utrecht met gapende baby
newborn shoot utrecht familie ochtend ritueel
newborn shoot utrecht peuter met newborn op de foto
newborn shoot utrecht met baby en ouders op bed

Werkwijze newborn shoot Utrecht

Wanneer fotografeer je de newborn fotoshoot in Utrecht?

De newborn fotosessie vindt meestal in de eerste een tot drie weken na de bevalling plaats. In deze tijd slaapt jullie kindje nog veel. Omdat jullie baby dan nog zo klein is, is het juist leuk om ook zijn handjes en voetjes mooi op de foto te zetten. In sommige gevallen zijn er moeilijkheden in de zwangerschap of rond/na de geboorte. Als dit het geval is, kunnen we de newborn shoot later doen bijvoorbeeld met een week of 6. Op die manier kan mama en kind goed herstellen en is iedereen ontspannen tijdens de newborn shoot. Lees hierover meer op mijn newborn portfolio pagina.

Waar maak je de newbornfoto's in Utrecht?

We doen de newborn fotoshoot bij jullie aan huis in Utrecht. Dit omdat je in huis alles aanwezig hebt wat nodig is voor jullie baby zoals luiers, doekjes, voeding etc. Ik fotografeer jullie baby en jullie gezin in de slaapkamers en in jullie woonkamer. Soms zijn er ook op andere plekken in jullie huis mooie plekken. In het begin van de newborn reportage maak ik samen met een ouder een kort rondje door het huis. Hierbij kies ik de mooiste plekken voor in de fotoshoot uit. Ik maak gebruik van natuurlijk licht en zoek daarom de meest ideale lichtsituatie op.

Wat doen we tijdens de newborn fotografie?

Tijdens de newborn sessie maken we spontane foto’s waarbij jullie samen van jullie baby genieten. Denk hierbij aan foto’s waar jullie met jullie baby knuffelen, hem/haar vasthouden, troosten, voeden, tegen hem/haar praten en gewoon jullie nieuw familielid samen bekijken. Naast de foto’s van jullie gezin samen met jullie baby neem ik ook foto’s van jullie baby alleen. Kijk op mijn newborn fotografie pagina voor al je verdere vragen.

Kosten voor een newborn shoot in Utrecht

Ik werk met 3 verschillende all-inclusive fotoshoot pakketen. Het verschil zit vooral in de duur van de fotoshoot en het formaat en aantal van het eventuele fotoalbum. All-inclusive wil ook zeggen dat je na de fotoshoot geen dure nabestellingen hoeft te doen. Omdat ik alle foto’s in de hoogste resolutie verstrek, kun je daarmee dus ook zelf mooie afdrukken en fotoalbums verkrijgen. Ik geef jullie altijd afdruktips mee. Als jullie geen tijd hebben om zelf uitvergrotingen te bestellen, kun je de grote afdrukken bij mij bestellen.
De kosten van de fotoshoot pakketen voor een newborn shoot starten bij € 399. Hierbij ontvang je bijvoorbeeld alle digitale foto’s (minimaal 45 stuks) en een verrassings minialbum met 15 foto’s uit je newborn shoot.
Ben je op zoek naar meer informatie over de kosten en eventuele reis-parkeerkosten van een newborn shoot? Je vind deze op mijn tarieven pagina.

Waarom zou ik voor een lifestyle newborn shoot kiezen en niet voor een studio shoot a la Anne Geddes?

Hou je van foto’s met een studio achtergrond en met een geposeerde baby op een dekentje? Kies dan voor een studio newborn shoot a la Anne Geddes bij een van de studio fotografen. Maar ben je gek op echte momenten, emoties, spontane en ongedwongen foto’s van jullie baby en jullie gezin? Kies dan voor een lifestyle newborn shoot thuis in Hilversum. Deze fotoshoots geven door hun persoonlijk character een heel waardevolle herinnering voor later.

Wil je graag nog meer weten over de newborn fotografie in Utrecht, kijk op de pagina over newborn fotoreportages.

Snel je newborn fotoshoot in Utrecht boeken of wil je nog meer informatie over de newborn fotografie? Vul vrijblijvend een bericht hieronder in.


  Ik ben Claudia

  Ik ben gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie, newborn fotografie, babyfotografie en familie fotografie en ik heb groot hart voor kinderen. Ik ben gevestigd in Amsterdam en Almere en op de meeste werkdagen vind je me waarschijnlijk achter mijn camera of computer.

  Mijn grote en brede glimlach is het meest kenmerkend voor mij 😀

  Laatste newborn fotografie sessies op mijn blog

  spontane newbornshoot amsterdamNewborn
  21/01/2019

  Newbornshoot Amsterdam

  beste newbornfotograaf amsterdamNewborn
  15/01/2019

  Newborn fotograaf Haarlem

  spontane newbornshoot amsterdamNewborn
  11/01/2019

  Newborn fotografie Hilversum

  Quisque porta ipsum…