Skip to main content
Familie

Familie fotoshoot Amsterdam | Peuter en kleuter

By 17/05/2019mei 19th, 2019No Comments

Waarom een familie fotoshoot in Amsterdam als je naar een andere stad verhuisd?

Kirsten en haar man gingen vanuit hun mooie appartement op Java-IJland Amsterdam helemaal naar Utrecht verhuizen op zoek naar meer ruimte, rust en natuur voor hun jonge kinderen. Maar zoals bekend onder alle Amsterdamse gezinnen speelde de krappe woningsmarkt in deze stad hierbij ook een grote rol. Maar desalniettemin heeft Amsterdam de laatste 10 jaar heel veel voor hen betekend. Ze hebben in de jaren dat ze hier woonden en werkten veel mooi vriendschappen opgebouwd, zijn samen gaan wonen, hebben hun kinderen gekregen en hebben nog heel veel andere mooie dingen beleefd in deze inspirerende stad.

Een fotoshoot met peuter en kleuter in ARTIS

Een van de favoriete gezinsactiviteiten was dan ook hun wekelijkse bezoekje aan ARTIS: de mooie dierentuin in hartje van Amsterdam. Daarom hebben we voor deze locatie gekozen om de tijd in Amsterdam mooi vast te leggen. Een ander pluspunt was natuurlijk ook dat peuters en kleuters hier lekker rond kunnen rennen, kunnen spelen en er van alles te doen valt als gezin.

Ieder kind heeft een dier uitgekozen wat ze graag wilden bekijken en onderweg hebben we op mooie plekken een paar foto’s genomen. Mijn favoriet was het olifantenverblijf als je het per se wilt weten ;) Wat hebben ze een prachtig nieuwe locatie gekregen! Je kon duidelijk zien dat deze dieren enorm van de nieuwe ruimte genieten. En Kirsten, haar man en de kinderen genoten van de tijd samen.

Hoe maak je mooie foto’s van een peuter en kleuter?

Foto’s maken van een peuter is inderdaad altijd een uitdaging, vooral als je het hele gezin mooi erop wilt krijgen. In mijn fotografie vind ik het belangrijk om juist de interactie en liefde in het gezin vast te leggen. Hiervoor heb ik natuurlijk een paar trucjes 🙂

Trucjes voor familie fotoshoots met peuters

Ik vraag altijd naar de favoriete spelletjes van de kinderen en het gezin. Je kunt van alles bedenken zoals paard rijden, kiekeboe, vliegtuig spelen etc. Maar ook de andere vanzelfsprekende activiteiten zoals samen dieren bekijken of bloemetjes zoeken geven al een mooie interactie voor de foto. Daar heb je in Artis natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Omdat je in feite een spelletje maakt van de fotoshoot, vervelen kinderen zich niet snel en bouw je ook een band met ze op. Hierdoor kun je op een gegeven moment weer iets meer vragen; of ze bijvoorbeeld op een bepaalde plek willen gaan staan. Aan het einde van de shoot kreeg ik uit het niets een hele warme, dikke knuffel van allebei kinderen. Echt een eer! Wat zijn kinderen toch mooie en oprechte mensen!

Welke fotolocaties in Amsterdam zijn geschikt voor fotoshoots met een peuter?

We hebben Artis voor deze shoot gekozen omdat de jonge kinderen hier veilig rond kunnen rennen en spelen. Ook zijn er overal hele mooie groene planten en plekken voor foto’s.

Voor een klein gezin met 1 kind zou je eventueel ook nog naar de Jordaan kunnen als je van de typische Amsterdamse huizen houdt. Het enige nadeel is wel dat je dan heel erg moet opletten voor het verkeer. Je hebt daar een paar hele leuke hofjes en rustigere straten (die zou je dan van te voren even moeten uitzoeken).

Als het gezin 2 of meer kinderen heeft, dan zou ik toch eerder voor een locatie kiezen als de Artis, een park of stuk bos zoals het Diemerpark, het NSDM terrein (voor wat stoerdere foto’s) of als je wat verder weg kunt bijvoorbeeld de duinen/strand kiezen. In de links hieronder deze foto’s vind je nog voorbeelden van fotoshoots op de net Amsterdamse locaties.

Andere locaties voor familie fotoshoots in Amsterdam

Wil je nog een gezinsshoot in het Diemer Park op IJburg zien? Check dan de foto’s van Wendy’s familieshoot op IJburg. Met haar gezin hebben we op een zomerse dag mooie spontane en ongedwongen familie foto’s gemaakt. De kinderen en wij hadden het super naar ons zin omdat je daar alle ruimte, rust en mooie natuur hebt.

Maar misschien ben je juist op zoek naar een stoere locatie in Amsterdam voor je familiefoto’s? Bekijk dan de foto’s van Danielle’sfamilieshoot op het NDSM terrein. Ze wilde graag spontane en ongedwongen foto’s in een industriële omgeving. Het NSDM terrein was hiervoor het meest geschikt. Met 4 kinderen heb je daar alle ruimte om vrij te bewegen en de locatie is ook nog super interessant voor alle leeftijden.

Op zoek naar een familie fotoshoot in Amsterdam met je gezin?

Stuur me vrijblijvend een bericht via het contact formulier om je gezinsshoot te reserveren. Op mijn pagina familie fotoshoot vind je nog meer foto’s en alle informatie rondom familie fotografie in Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Almere, Utrecht en Amersfoort. En mijn verschillende fotoshoot pakketen kun je op mijn prijzen pagina vinden. Wie weet heb je straks ook zulke mooie foto’s in jullie huis hangen :)

Tickle Me Silly
06-39861740
claudia@ticklemesilly.nl