Familie fotoshoot

Ik hou van het familie leven, de liefde, chaos en echte momenten die je kunt vastleggen met een familie fotoshoot!

Met familie fotografie heb ik in de afgelopen 6 jaar meer dan 250 gezinnen en nog veel meer kinderen mogen fotograferen.

Uit ervaring weet ik dat het leven met (kleine) kinderen als een sneltrein gaat. Aan de ene kant is het heel mooi en intensief en aan de andere kant kan het ook erg druk en vermoeiend zijn.

We houden van de momenten samen met onze kindjes, maar soms missen we de tijd en energie om deze momenten ook nog op de foto vast te leggen voor later.

Wil je ook graag mooie familie foto’s van jullie gezin en jullie kindjes? Wacht niet te lang en boek je familie fotoshoot zodat je straks ook zulke mooie foto’s van jullie hebt.

Veelgestelde vragen over familie fotografie

familie-fotoshoot-amsterdam-02
familie-fotograaf-amsterdam-09
familie-fotoshoot-amsterdam-04
familie-fotograaf-amsterdam-10
familienshooting-zandvoort-34
family-photoshoot-amsterdam-24
familie-fotografie-amsterdam-01
familieshoot-amsterdam-20
familie-fotografie-amsterdam-02
familie_-otograaf-amsterdam-08
familie-fotografie-amsterdam-03
familie-fotoshoot-amsterdam-01
family-photoshoot-amsterdam-02
familie-fotograaf-amsterdam-11
familie-fotoshoot-amsterdam-03
familien-fotoshooting-zandvoort_35
familie-fotoshoot-amsterdam-05
familieshoot-amsterdam-15
family-shoot-amsterdam-31
family-photographer-amsterdam-03
familieshoot-amsterdam-17
familieshoot-amsterdam-18
family-photoshoot-amsterdam-23
familieshoot-amsterdam-19
familieshoot-amsterdam-21
family-photographer-amsterdam-01
family-photographer-amsterdam-02
familieshoot-amsterdam-16
family-photoshoot-amsterdam-22
family-shoot-amsterdam-29
family-shoot-amsterdam-27
family-shoot-amsterdam-28
family-photoshoot-amsterdam-01

Veelgestelde vragen over familie fotoshoots

Waar vindt de familie fotoshoot plaats?

De familie fotoshoot vindt altijd plaats op één locatie: thuis of buiten. Dit geeft meer rust tijdens de shoot en op de locatie zelf hebben we altijd veel verschillende plekken om mooie familie portretten te maken.

Hebben jullie een voorkeur voor familiefoto’s in de natuur, stadse foto’s of foto’s met een moderne/urban uitstraling etc? Dan kan ik jullie adviseren welke locaties hiervoor geschikt zijn. Ik ben met heel veel toffe plekken in Amsterdam bekend, maar ken ook veel mooie locaties buiten Amsterdam.

Maar misschien hebben jullie al een specifieke locatie in gedachte? Ik kom ook graag naar nieuwe locaties.

Wat gebeurt tijdens een familie shoot?

Tijdens de familie shoot nemen we, afhankelijk van jullie pakketkeuze, 1 tot 2 uur de tijd om mooie familie foto’s te maken. Ik maak foto’s van jullie als gezin, jullie kind(eren) en jullie als ouders alleen en mama/papa met de kids. Op de locatie zelf maken we een rondje en stoppen we bij plekken die het mooist zijn qua licht, compositie en waar jullie kinderen ook lekker vrij kunnen bewegen.

Ik fotografeer jullie het liefst spontaan en ongedwongen en leg op die manier de kleine en grote momenten van jullie samen vast. Voor jullie kinderen heb ik leuke spellen en grappige opdrachten waardoor ze veel plezier aan de shoot beleven. Het belangrijkste voor me is dat jullie je op je gemak voelen. Kijk vooral niet de camera in, maar geniet van jullie tijd samen. Jullie kunnen gewoon dat doen wat jullie doen als jullie vrij zijn van werk. Er mag gekieteld worden, geknuffeld, gelachen, gepraat, gewandeld worden, vliegtuigje/kiekeboe/tikker spelen, liedjes zingen, dansen…etc. Dat wat het meest bij jullie past en natuurlijk bij de leeftijd van jullie kind(eren) ;)! Dat geeft mooie spontane familiefoto’s.

Welke kleding kunnen we het beste aan tijdens de familie fotografie?

Als je fotoshoot is gereserveerd, krijg je van mij tips voor jullie kleding. Maar je kunt ook op mijn pinterest pagina alvast een kijkje nemen voor voorbeelden.

Wat gebeurd na de familie fotoshoot?

Op de pagina werkwijze kun je alle informatie rond het boeken van jullie familie fotoshoot vinden.

Wat doen we als er regen is voorspelt tijdens de familiefotoshoot?

Bij regen kunnen we in overleg een nieuwe afspraak binnen de komende 4 weken inplannen. Indien regen is voorspelt, hebben we de avond vóór de shoot nog telefonisch contact. Tegen die tijd is de weersvoorspelling iets nauwkeuriger. Bij twijfel hebben we 1 – 2 uur vóór de shoot nog telefonisch contact om te kijken wat het beste is. Soms blijkt het weer namelijk helemaal prima te zijn en regent het helemaal niet.

Ik wil alleen foto's van mijn kinderen. Kan dit ook?

Ja dat kan zeker en is geen enkel probleem. Als je me per mail laat weten dat dit je voorkeur heeft, kan ik je ook adviseren welk fotoshoot pakket het beste bij je wensen past.

Mijn kinderen kunnen super vervelend zijn. Gaat dit wel goed samen dan met de familie fotoshoot?

Kinderen zijn kinderen. Met de familie fotografie passen we ons aan het ritme of de leeftijd van jullie kinderen aan. Ik heb een grote trukendoos met veel ervaring voor elke situatie. Voor ons volwassenen kan een fotoshoot al best spannend zijn. Voor kinderen is dit ook zo. Soms zijn ze daardoor juist erg druk, soms zijn ze extra verlegen. Het komt allemaal goed. Ik benader jullie kinderen tijdens de familie fotoshoot op een open, speelse en ongedwongen manier. Daardoor durven ze zichzelf te zijn. Als kinderen echt niet willen meedoen, volg ik ze gewoon in wat ze aan het doen zijn. En leg ik op die manier contact. En natuurlijk mag je als ouder je kinderen ook een beloning voorstellen als ze goed mee hebben gedaan. Een fotoshoot vereist best wat concentratie van kinderen. En dat mag beloond worden. Ook helpen snacks en drinken tussendoor om je kinderen nieuwe energie te geven.

Mijn kind lacht niet zo snel zoals ik dat wil. Kan ik aanwijzingen geven als je de foto’s van hem/haar maakt?

Ik begrijp dat je bepaalde wensen hebt met betrekking tot de foto’s. Voor mij is het heel belangrijk dat we jullie kinderen op de foto zetten zoals ze daadwerkelijk zijn. Hierbij helpt het als de kinderen zich op mij kunnen concentreren. Dat betekent dat jullie mee kunnen genieten van de fotoshoot en meekijken als jullie kinderen worden gefotografeerd. Ik raad echter af om te roepen ‘ lach eens mooi’ of andere aanwijzingen te geven. Dit kan je kinderen onzeker maken waardoor ze dus juist op een onnatuurlijke manier gaan lachen of helemaal niet ;)  Het leidt ze af waardoor ze niet zo mooi op de foto staan dan zonder die afleiding. Dus geniet vooral en laat je kinderen zichzelf zijn als ze op de familie foto gaan.

Mijn kind is erg verlegen. Wordt dit wel iets met de familie fotoshoot?

Als kinderen erg verlegen zijn, is dit helemaal geen probleem. We nemen dan iets meer tijd zodat je kind wat langer kan wennen en helemaal zichzelf durft te zijn tijdens de familie shoot.

Mijn kind is ziek. Kunnen we de familie fotoshoot verzetten?

Als je kindje niet lekker is en koorts heeft, kunnen we de familie shoot zeker verplaatsen. Laat me dit ’t liefst 24 uur van te voren weten en anders graag zo spoedig mogelijk (uiterlijk 2 uur vóór de fotoshoot) per app/sms/telefoontje (0639861740).

Moeten we in de camera kijken voor de familie foto?

Ik heb het liefste dat jullie van de tijd samen genieten en niet naar de camera kijken. Op die manier worden de familie foto’s spontaan en ongedwongen. Soms geef ik kleine speelse opdrachten. Ook hier hoef je niet naar mij te kijken als je bijvoorbeeld je kindje een beetje kietelt of iets in zijn/haar oor fluistert. Geniet gewoon lekker van de tijd mee elkaar. Heel soms vraag ik voor één familie foto dat jullie allemaal naar me kijken. Alleen dan hoef je direct in de camera te kijken.

Waarom zeg je geen CHEESE?

Ik hou niet van statie portretten. De lach is niet echt en dat vind ik jammer. Daarom zou ik nooit cheese zeggen of ‘lach eens mooi’… Ik breng jullie liever zelf aan het lachen. Dat komt het meest natuurlijk over in de foto’s.

Ik heb nog een andere vraag over de familie fotografie, die hierboven niet tussenstaat. Wat kan ik doen?

Voor alle resterende vragen over je familie fotoshoot en het boeking proces kun je kijken op mijn pagina werkwijze.

Wat zijn de kosten van de familie fotografie?

Ga voor alle informatie over mijn fotoshoot pakketen na de pagina prijzen.

Hoe boek je een familie fotoshoot?

Via de pagina contact kun je me een bericht sturen om je familie fotoshoot te reserveren. Om je fotoshoot definitief vast te leggen vraag ik om je favoriete fotoshoot pakket te kiezen. De fotoshoot pakketen staan op mijn pagina prijzen vermeldt.
Ik stuur altijd na het boeken van je familie shoot nog advies ter voorbereiding en voor kleding toe.

Wat doe je na afloop van de familiefotoshoot?

Na afloop van de fotoshoot selecteer ik jullie mooiste beelden. Deze haal ik een voor een door mijn speciale foto edit software. Zorgvuldigheid vind ik hier heel belangrijk, want ik wil dat jullie de mooiste foto’s krijgen.
Je ontvangt ca. 8 dagen na de fotoshoot akvast een mooi voorproefje van de familiefoto’s die we hebben gemaakt. Dit voorproefje is makkelijk door te sturen naar vrienden en familie. Later, ongeveer, 3 weken na de shoot stuur ik jullie alle foto’s op in een mooie prive gallery. Je ontvangt tegelijkertijd ook de factuur voor jullie fotoshoot pakket. Nadat het geld is overgemaakt, ontvang je jullie foto’s via wetransfer. Op een later moment krijg je indien van toepassing ook het album en de USB stick met foto’s.

Laatste blogposts met familieshoots

Familie
17/05/2019

Familie fotoshoot Amsterdam | Peuter en kleuter

Waarom een familie…
beste familiefotograaf amsterdamFamilie
20/01/2019

Spontane familiefotografie Amsterdam

Lorem ipsum dolor…
spontane familiefotoshoot amsterdamFamilie
18/01/2019

Family photographer Amsterdam

Sed sit amet…