Baby fotoshoot

Met een lifestyle baby fotoshoot kun je elke leeftijd van de baby heel mooi vastleggen!

Want in het eerste jaar groeien babies super snel. Ze bereiken veel verschillende mijlpalen zoals teruglachen, omdraaien, kruipen, zitten, optrekken, brabbelen etc.

Samengevat allemaal mooie momenten om vast te leggen met een baby fotoshoot.

Natuurlijk maken we babyfoto’s van jullie kindje alleen. Maar foto’s van jullie als gezin en mama/papa/zus/broer met de baby mogen niet ontbreken.

Op die manier kan jullie kind later terugzien hoe geliefd hij/zij is geweest, hoe mama en papa van hem/haar hebben genoten en hoe jullie als familie samen hebben geleefd.

Voorbeelden van lifestyle babyfotografie

baby-fotoshoot-amsterdam-74
baby-photographer-amsterdam-61
baby-photoshoot-amsterdam-56
baby-photoshoot-amsterdam-55
baby-photoshoot-utrecht-51
baby-photoshoot-amsterdam-57
baby-photoshoot-amsterdam-01
baby-photographer-amsterdam
babyfotograaf-amsterdam-40
baby-fotoshoot-amsterdam-75
babyfotograaf=amsterdam-58
babyfotograaf-amsterdam-41
babyfotograaf-zaandam-67
babyfotograaf-utrecht-60
babyfotografie-amsterdam-03
babyshoot-amsterdam-77
babyfotografie-amsterdam-68
baby-fotoshoot-amsterdam-73
babyfotografie-amsterdam-69
baby-photographer-amsterdam-63
babyfotografie-rotterdam-71
babyshoot-amsterdam-76
babyshoot-amsterdam-78
babyshoot-amsterdam-04
babyshoot-amsterdam-79
babyfotografie-amsterdam-70
baby-photographer-zandvoort-66

Veelgestelde vragen over lifestyle baby fotoshoots

Waar vind de lifestyle baby fotoshoot plaats?

De fotoshoot van je baby duurt afhankelijk van jullie gekozen pakket 1 tot 2 uur.

Ik fotografeer altijd op één locatie. Als babies jonger dan 6 maanden zijn, is het fijn om de babyfoto’s in een meer ‘huiselijke’ sfeer bij jullie thuis te maken. De babies zijn dan in hun vertrouwde omgeving en daardoor sneller gewend aan de camera. Ze durven dan ook meer te ontdekken dan dat ze in een ‘vreemde’ omgeving zouden doen.

Als het weer warm buiten is en de baby ouder dan 6 maanden is, is het ook leuk om de baby fotoshoot buiten te doen. Dan hoeft de baby niet zo dikke kleding aan waardoor we meer van hem/haar zien ;) Babies zijn met die leeftijd ook mobieler en vinden het leuk om veel dingen buiten te zien en te ontdekken.

Wat zijn de kosten van een lifestyle baby fotoshoot?

Klik op de pagina prijzen voor alle informatie over de kosten van mijn fotoshoot pakketen.

Wat voor kleding adviseer voor de baby shoot?

Na het reserveren van je baby fotoshoot krijg je van me tips voor jullie kleding. Maar je kunt ook op mijn pinterest pagina alvast een kijken nemen voor voorbeelden.

Hoe verloopt de lifestyle fotoshoot van je baby?

Tijdens de babyshoot is het leuk als jullie een fijne tijd samen hebben. Dus gewoon dat doen wat jullie doen als jullie allebei vrij zijn van werk.

Er mag gelachen, geknuffeld worden, vliegtuigje spelen, kiekeboe, liedjes zingen, gespeeld en gekieteld worden, … Dat wat het meest bij jullie past (en natuurlijk bij de leeftijd van jullie kind/eren ;) )! En natuurlijk bouwen we ook rustmomenten in tijdens de baby fotoshoot. Dit kan bijvoorbeeld door een boekje met de baby te bekijken. :) Dat geeft mooie lifestyle baby foto’s.

Kan ik de baby tijdens de baby shoot voeden?

Ja absoluut, dit moet je zeker doen als jullie baby honger heeft. Er is altijd tijd om de baby voeden, flesje geven, snacks geven etc. We passen ons aan de ritme van jullie kindje aan. Op die manier hebben we allemaal plezier tijdens de baby fotoshoot.

Mijn baby maakt niet snel contact en is erg eenkennig. Kun je dan wel babyfoto’s van hem/haar maken?

Een baby fotoshoot is voor jullie en jullie kindje natuurlijk niet iets wat je elke dag doet. Daarom is het altijd even wennen voor de kleintjes. Voor babies is het belangrijk dat mama en papa dichtbij blijven tijdens de baby fotosessie.

In begin zet ik de baby samen met jullie op de foto. Op die manier kan hij/zij makkelijk aan me en de fotoshoot wennen. Soms zijn babies heel eenkennig. Dat is niet erg! Met enkele trucjes kunnen we als nog foto’s van ze alleen maken. Hierbij zijn mama en papa altijd dichtbij om ze een veilig gevoel te geven.

Tijdens de fotoshoot van je baby benader ik hem/haar op een speelse manier. Daardoor leg ik snel en op een natuurlijke manier contact met je kindje. En heeft je baby veel plezier aan de fotoshoot.

Mijn baby heeft zijn ochtend/middag slaapje rond de tijd van de baby fotoshoot. Is dit een probleem?

Het liefst plan ik de baby shoot vóór of na de slaapjes van je kindje. Op die manier heeft iedereen plezier aan de fotosessie.

Als we 1-2 uur de tijd hebben voordat jullie kindje normaal gaat slapen, is dit prima. Maar valt de fotoshoot precies in de slaaptijden, is het beter om de tijd van de shoot iets aan te passen. Laat dit het beste tijdens het boeken weten en uiterlijk 1 week vóór de shoot. Dan kan ik kijken of we nog iets kunnen schuiven qua tijd.

Ik wil alleen foto's van mijn baby. Kan dit ook?

Ja dat kan zeker en is geen enkel probleem. Als je me per mail laat weten dat dit je voorkeur heeft, kan ik je ook adviseren welk fotoshoot pakket het beste bij je wensen past.

Mijn baby is ziek. Kunnen we de baby shoot verzetten?

Als je kindje niet lekker is en koorts heeft, kunnen we zeker de fotoshoot verplaatsen. Laat me dan zo spoedig mogelijk per app/sms of telefoontje weten, als dit het geval is (uiterlijk 2 uur vóór de fotoshoot).

Wat doen we als het zal gaan regenen tijdens de babyfotoshoot?

Als we de fotoshoot aan huis bij jullie doen, kan de fotoshoot bij regen gewoon doorgaan. Willen jullie de babyfotoshoot op een buitenlocatie doen, kunnen we in overleg bij regen een nieuwe afspraak binnen de komende 4 weken inplannen. Indien regen is voorspelt, hebben we de avond vóór de shoot sowieso nog telefonisch contact. Tegen die tijd is de weersvoorspelling iets nauwkeuriger. Bij twijfel hebben we 1 – 2 uur vóór de shoot nog telefonisch contact om te kijken wat het beste is. Soms blijkt het weer namelijk helemaal prima te zijn en regent het helemaal niet.

Wat gebeurd na de lifestyle baby fotografie?

Ben je benieuwd wat je na de baby fotoshoot kunt verwachten? Check dan de pagina over mijn werkwijze en algemene vragen.

Ik heb nog een andere vraag, die hierboven niet tussenstaat. Wat kan ik doen?

Kijk op mijn werkwijze pagina voor overige vragen rondom de lifestyle baby fotografie.

Hoe reserveer ik de zwangerschapsfotoshoot?

Stuur me een bericht via de pagina contact om je zwangerschapsshoot te reserveren.
Tijdens het reserveren van je zwangerschapsfotografie geef je de keuze voor je favoriete fotoshoot pakket door. De kosten van deze pakketen vind je op mijn pagina prijzen. Na het boeken van je zwangerschap fotoshoot stuur ik je ook nog tips ter voorbereiding en kleding advies

Wat krijg ik na afloop van de zwangerschapsshoot?

Ik maak een mooie selectie van je zwangerschapsfoto’s. Deze edit ik in een speciaal foto programma tot de foto’s heel mooi en natuurlijk eruitzien.
Na 7 dagen stuur ik een mooi sneak-preview toe die je makkelijk aan je familie en vrienden kunt showen.
In de derde week na je baby fotoshoot stuur ik een mooie prive online gallery door met alle foto’s van je babyshoot. Hierbij ontvang je ook de resterende factuur voor jullie gekozen fotopakket. Als dit bedrag is overgeboekt, stuur ik je alle foto’s alvast via wetransfer. Later ontvang indien inbegrepen in je pakket ook het album en de USB stick met foto’s.

Laatste blogs met een fotoshoot met baby

liefdevolle babyreportage amsterdamBabies
17/01/2019

Babyfotografie Amsterdam

prachtige babyfotoshoot amsterdamBabiesFamilie
11/01/2019

Familiefotografie Amsterdam

babyfotoshoot amsterdamBabies
10/01/2019

Babyfotoshoot Amsterdam

Sed condimentum massa…